Suurlinnad keskenduvad valgussõule, väikeasulates näeb veel raketisära (4)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Sellise värvidemänguga võeti 2022. aasta vastu Tallinnas Russalka monumendi juures.
Sellise värvidemänguga võeti 2022. aasta vastu Tallinnas Russalka monumendi juures. Foto: Madis Veltman

Kuigi mitmed Eesti poliitikud ja suuremad omavalitsused on seda meelt, et suur aastavahetuse ilutulestik pole praegusele ajale kohane, leidub neidki, kes sama arvamust ei jaga. Nad märgivad, et mingi rõõm peab inimestele ikkagi jääma.

«Ilutulestiku kärtsu ja mürtsu sõja ajal ei tehta,» ütles Narva linnapea Katri Raik (SDE), viidates Ukrainas toimuvale sõjategevusele. Samas tunnistas ta, et piirilinna elanikud peavad ilutulestikust lugu. «Siin on igal õhtul väike ilutulestik. Ega seda ära keelata saa.»

Narva keskendub sel aastal tulevärgi asemel umbes paarkümmend minutit vältavale valgussõule, et pakkuda neile, kes on harjunud linna keskväljakule Peetri platsile kogunema, nüüdki kokkutulemise rõõmu. Raik mainis, et jõulude ajal korraldati Narvas esimest korda jõuluküla, mille külastajate arv tõuseb sel aastal koos väliskülalistega ilmselt 10 000 inimeseni. «Püüdsime sellesse aasta pimedamasse aega tuua jõuludel siin Euroopa jõulutraditsioone, jõulumuusikat, töötubasid ja erinevaid asju, et inimestel oleks keerulise aasta lõpus, kuhu kokku tulla,» tähendas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles