Saarlased on nördinud, et suurem osa ei saa tormikahjude eest hüvitist (3)

Ülle Harju
, ajakirjanik
Copy
Saaremaa keskosas Ratlas elav Peeter Perens sai Elektrilevilt 27 eurot hüvitist.
Saaremaa keskosas Ratlas elav Peeter Perens sai Elektrilevilt 27 eurot hüvitist. Foto: Sander Ilvest

Hulgal detsembritormis kannatanud Saaremaa inimestel tekkis ekslik ettekujutus, et Elektrilevi maksab neile päevade kaupa ilma elektrita olemise eest hüvitist ja korvab tekkinud kahjud. Tegelikult sai hüvitist vaid osa kannatanutest.

Neist enamik sai hüvitiseks 24 eurot.

«Meil oli elekter täiesti ära 9. detsembri ööst 12. detsembri õhtuni, 8. ja 9. detsembril olid voolukõikumised,» rääkis Saaremaal Kärla kandis elav Andra Vister üleelamistest suurtormi ajal. «Meil oli alternatiiv ehk generaator, mis muidugi andis lõpuks otsad, aga õnneks toit säilis. Mingit kompensatsiooni meile ei antud arvele.»

«Kes seda täpselt mõõtis kui palju, sest elekter käis mitu korda ära. Kõige pikem katkestus oli pea neli ööpäeva jutti,» kirjeldas samas kandis elav Toivo Vaik. Lugedes, et kahjuhüvitis peaks kajastuma jaanuari algul saadud elektriarvel, ajas ta näpuga järge, kuid ei leidnud märkigi kompensatsioonist.

«Võrguteenust vähendati 24 eurot, elektrit 19,30 eurot,» ütles Kandlas elav Gerli Vahter, kelle majapidamine oli elektrita kuus päeva. «See on siis kogu hüvitis. Sügavkülm sulas kõik üles. Kuna mul suured loomad (talupidamine), siis nendega toimetamine oli ka raskem.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles