Juudi kogukond ei ole rahul Ruuben Kaalepi nimetamisega INSA nõukokku (9)

BNS
Copy
Foto: Taavi Sepp

Eesti Juudi Kogukond ei ole rahul, et kultuuriminister Piret Hartman nimetas Integratsiooni Sihtasutuse (INSA) nõukogu uueks liikmeks riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni liikme Ruuben Kaalepi.

«Meie hinnangul on fondi tegevus, mis aitab säilitada rahvuslikku identiteeti ja tagada selle seost Eesti kultuuriga, meie riigi, kui mitmekesise ja paljurahvuselise riigi arengu jaoks väga oluline. Sellega seoses leiame, et avalikult oma rahvuslikke, sealhulgas ka antisemiitlikke vaateid väljendava isiku määramine nõukogusse ei ole sobilik, see ei vasta sihtasutuse eesmärkidele ning on meie ühiskonna jaoks vale signaal,» kirjutas Eesti Juudi Kogukonna juhatuse esimees Alla Jakobson kultuuriminister Piret Hartmanile (SDE) saadetud pöördumises.

Kultuuriminister Piret Hartman kutsus oma 5. jaanuari käskkirjaga Integratsiooni Sihtasutuse nõukogust tagasi Heidi Uustalu ja Andrus Tamme ning määras kolmeks aastaks nõukogu uuteks liikmeteks Georg Männiku, Henri Kaselo ja Ruuben Kaalepi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles