Sisekaitseakadeemia parandab vigu: relvaruumi eest vastutab nüüd pearelvur

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sisekaitseakadeemia õppehoone
Sisekaitseakadeemia õppehoone Foto: Sisekaitseakadeemia

Novembris valminud ministeeriumi auditist selgus, et Sisekaitseakadeemial ei saanudki head ülevaadet kadunud relvadest olla, kuna selleks polnud vastutavat isikut ega üksust. Kestva menetluse ajal on kooli kinnitusel see viga parandatud ja teised murekohad lahendatakse nõutud tähtajaks. 

Novembris kirjutas Postimees, et Sisekaitseakadeemia rektor astub kuue kadunud tulirelva ja ligi 140 kadunud erivahendi tõttu ametist tagasi. Ametlikult relvaruumi eest vastutavaid inimesi polnud koolis juba mõnda aega ning auditi kirjeldusel liikusid relvaruumi võtmed käest kätte ilma igasuguse dokumentatsioonita. 

«Sisekaitseakadeemia on tänaseks parandanud tööprotsesse, määranud relvastuse valdkonna eest vastutava struktuuriüksuse ning pearelvuri,» kommenteeris kommunikatsioonispetsialist Kristi Kirikal hiljutisi arenguid. 

Siseministeeriumi auditis viidatud muude tähelepanekutega tema sõnul tegeletakse ning puudujäägid saavad tähtaegselt kõrvaldatud. 

Politsei alustas väärteomenetlust relvaseaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb relva, tulirelva olulise osa või laskemoona käitlemise nõuete ning nende arvestuse ja registreerimise korra või nõuetele mittevastava laskekõlbmatu relva käitlemise nõuete rikkumist. PPA teatel kestab menetlus ikka veel ja uut infot avalikkusega jagada ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles