Tallinn jagab edaspidi vähem teenetemärke

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Tallinna vapimärk
Tallinna vapimärk Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavalitsus soovib muuta Tallinna põhimäärust, et täpsustada ja ajakohastada linna aumärkide regulatsiooni.

Tallinna linnavalitsus soovib järgmisel kolmapäeval vastu võtta ja linnavolikokku saata Tallinna põhimääruse muutmise eelnõu. Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul  läbis see täna linnavalitsuses esimese lugemise.

«Tallinna põhimäärus on üks kõige kaalukamaid linnaorganisatsiooni tööd reguleeriv dokument. Muudatuste eesmärk on soodustada olukorda, kus vapi- ja teenetemärkide andmisel võetakse veelgi enam arvesse inimese kaalukat ja pikaajalist panust Tallinna arengusse,» selgitas Kõlvart. «Nii on käesolevast aastast piiratud teenetemärkide arv, mida linn aastas välja annab. See tähendab, et aastas annab Tallinna linn välja ühe vapimärgi ja kuni kümme teenetemärki. Varem ei olnud teenetemärkide saajate arv piiritletud ja vapimärke võis anda aastas välja kaks. Niisamuti soovime vapimärgi puhul määrata ka saaja vanuselise alampiiri, milleks on 40 eluaastat.»

Ühtlasi sätestatakse põhimääruse uues redaktsioonis aumärkide äravõtmise alused ja tagastamise tingimused. Nii võib linna autasu andmise otsustanud isik otsustada isikult linna autasu ära võtta, kui on jõustunud kohtuotsus, millega isik on süüdi mõistetud tahtliku kuriteo toimepanemises. Lisaks võib otsustada isikult linna autasu ära võtta, kui saavad teatavaks enne linna autasu andmist esinenud asjaolud, millest teadmise korral ei oleks isikule linna autasu antud või kui isiku hilisem käitumine on olnud niivõrd vääritu, et see välistaks talle linna autasu andmise.

Linna autasude äravõtmise ja tagastamise regulatsioon on sarnane teenetemärkide seaduses sätestatud riiklike teenetemärkide äravõtmise ja tagastamise regulatsiooniga.

Uue redaktsiooni kohaselt hakkab aumärkide andmist ja sellega seonduvat korraldama Tallinna strateegiakeskuse asemel Tallinna linnakantselei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles