Kirby sõnul jätkuvad Soledari ja Bahmuti ümbruses rasked lahingud (1)

BNS
Copy
Ukraina tank T-72 tank Donetski oblastis.
Ukraina tank T-72 tank Donetski oblastis. Foto: OLEG PETRASYUK/Scanpix

Valge Maja riikliku julgeolekunõukogu strateegilise kommunikatsiooni koordinaator John Kirby ütles kolmapäeval, et 18. jaanuaril jätkusid Donetski oblastis asuvate Soledari ja Bahmuti ümbruses rasked lahingud, edastasid ukrainlaste uudistekanalid Ukrinform ja Unian.

Vene okupatsiooniväed ei oma Kirby andmetel täit kontrolli kummagi linna üle.

«Ma ütlen teile, et tänahommikuse seisuga pole meie hinnangul Vene sõjaväelased tegelikult linnu üle võtnud,» vahendas Kirby sõnu.

Valge Maja eestkõneleja rõhutas, et piirkonnas «jätkuvad ägedad lahingud» ja kontroll territooriumi üle on endiselt vaieldav.

Lisaks märkis Kirby, et kuigi Vene okupandid on viimastel päevadel järk-järgult edenenud, siis on see neile kalliks maksma läinud.

«Sissetungivad väed loobivad Ukraina positsioone tegelikult surnukehadega,» märkis Kirby.

Kõneisik lisas, et neid jõupingutusi edasitungiks juhivad peamiselt Jevgeni Prigožin ja tema erasõjafirma Wagner, kuid kaasatud on ka Venemaa sõjaväelased.

Kirby hinnangul tahab Prigožin, et teda peetaks lahinguväljal Venemaa relvajõududest tõhusamaks ja asendamatumaks ning seetõttu püsivad pinged Vene armee ja Wagneri palgasõdurite vahel.

Vene väe lahingkaotused olid möödunud ööpäeval umbes 820 inimest ning sissetungi algusest Ukrainasse küünivad need umbes 117 770 inimeseni, edastas Ukraina relvajõudude peastaap varem päeval Facebookis. Lisaks on Venemaa viimase ööpäevaga kaotanud Ukrainas üheksa tanki, ühe lennuki ja neli suurtükki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles