TAUST USA kogemusega Eesti onkoloog: nad mängivad vähiga nagu tulega

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Onkoloog Sandra Kase Tartu Ülikooli kliinikumis. Ta sai New Yorgis ühes maailma parimas vähikeskuses stažeerida tänu Tartu Ülikooli Sihtasutuselt saadud Andreas ja Elmerice Traksi stipendiumile.
Onkoloog Sandra Kase Tartu Ülikooli kliinikumis. Ta sai New Yorgis ühes maailma parimas vähikeskuses stažeerida tänu Tartu Ülikooli Sihtasutuselt saadud Andreas ja Elmerice Traksi stipendiumile. Foto: Kristjan Teedema

Kes ei tahaks, et keerulises olukorras, mil tuleb ühtäkki abi otsida vähiarstilt, oleks too kursis eesrindlikemate ja kõige paljulubavamate arengutega omal erialal – just selle nimel onkoloog Sandra Kase teisel pool maakera tippspetsialistidelt õppimas käiski.

Julgus on see, mis eristab Ameerika parimaid vähiarste – julgus panna pelgalt jälgimise alla ka need patsiendid, kellel on metastaasid ehk siirded levinud juba muudessegi organitesse, täheldas onkoloog Sandra Kase, kes sai Eestist oma eriala esimese esindajana stažeerida New Yorgis mitte ainult Ühendriikide, vaid kogu maailma ühes juhtivas, Memorial Sloan Ketteringi vähikeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles