Hiiumaa merepäästjad tõid kaldale haigestunud laevakapteni

BNS
Copy
Merepäästjad. Pilt on illustreeriv.
Merepäästjad. Pilt on illustreeriv. Foto: Ain Liiva

Kärdla politseijaoskonna merepäästeüksus päästis möödunud laupäeval Hiiumaa lähedal merelt traallaeva kapteni, keda tabas terviserike.

Enne kella 8 hommikul teatati lennu- ja merepääste koordinatsioonikeskusele, et 14 meremiili kaugusel Hiiumaa rannikust on üht traallaeva kaptenit tabanud terviserike, mis võib olla eluohtlik, edastas Lääne prefektuur.

Kuna kopterit ei olnud võimalik sel hetkel kaasata, läksid merepäästjad Kärdlast väikealusega traallaeva poole teele. Aja võitmiseks liikus laev politsei alusele vastu ja abivajaja anti merepäästeüksusele üle. Tund pärast teeleasumist olid merepäästjad tagasi Kärdlas ja andsid patsiendi sadamas ootavale kiirabile üle.

Kärdla politseijaoskonna juhi Moonika Raudsepa sõnul lihtsustas ilus ilm merepäästjate operatiivset tegutsemist. «Õhutemperatuur oli laupäeval küll miinuses, kuid ilm selge. Hea nähtavus aitas merepäästjaid. Jääoludki olid laupäeval sellised, et politseinikud said lahtise alusega kohe Kärdla sadamast teele minna. Jaanuaris ei pruugi see alati õnnestuda,» tõdes Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles