Vene õigeusu kirik korraldab Toompeal Nevski katedraalis koos kremlimeelsetega palvuse (3)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Metropoliit Eugeni Tallinna Kopli Püha Nikolause kirikus.
Metropoliit Eugeni Tallinna Kopli Püha Nikolause kirikus. Foto: Tairo Lutter

Kaks päeva enne Venemaa Ukrainasse tungimise aastapäeva korraldab Moskva Patriarhaadi Eesti Õigeusu Kiriku (MPEÕK) metropoliit Eugeni Toompeal Aleksander Nevski katedraalis palvuse koos kremlimeelse liikumisega Koos, varem on metropoliit väitnud, et tegeleb ainult vaimsete küsimustega ega osale poliitikas. Teisipäeval teatas Moskva patriarhaadi Eesti õigeusu kirik, et nad tühistavad 22. veebruarile kavandatud palvuse: pressiteates seisab, et kirik on langenud liikumise Koos «poliitilise provokatsiooni ohvriks» ning kindlasti ei soovi osaleda poliitikas.

Palvus on kavas 22. veebruaril, mil ühtlasi jääb kaks nädalat riigikogu valimisteni, ning liikumine Koos osaleb valimistel ühiselt Eestimaa Ühendatud Vasakparteiga. Liikumise eestkõneleja Aivo Petersoni venekeelsest postitusest Telegramis nähtub, et kõik huvilised on oodatud osa võtma «üldrahvalikust palvusest, mis toimub Aleksander Nevski õigeusu katedraalis Toompeal».

Korraldajate teatel on osalejatele avatud väliköök ja jagatakse kuumi jooke. Ka antakse igaühele neist võimalus avaldada laval arvamust selle kohta, «kuidas Eesti inimesed võiksid elada rahus kõigi Ukrainast Eestisse saabunud pagulastega». Ida-Virumaalt tulijatele korraldatakse buss korraldajate kulul.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles