Toidu- ja tekstiilijäätmed ei tohi Tallinnas enam olmeprügi hulka sattuda

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Alates 1. aprillist ei tohi biojäätmed enam olmeprügi hulka sattuda, vaid tuleb panna kas eraldi konteinerisse või kohapeal kompostida.
Alates 1. aprillist ei tohi biojäätmed enam olmeprügi hulka sattuda, vaid tuleb panna kas eraldi konteinerisse või kohapeal kompostida. Foto: Tairo Lutter

Toidujäätmeid ei tohi Tallinnas paari kuu pärast enam olmeprügi hulka panna, alates ülejärgmisest aastast tuleb eraldi koguda ja jäätmevedajale üle anda ka tekstiilijäätmed.

Seda nõuab Tallinna uus jäätmehoolduseeskiri, mille linnavalitsus eile vastu võttis ja volikokku kinnitamiseks saatis. Uue korra järgi peab iga elamu juures olema eraldi biojäätmete kogumise mahuti ning toidujäätmeid segaolmejäätmete hulka enam panna ei tohi. Siiani nõuti biojäätmete mahuti olemasolu vaid kümne või enama korteriga elamute omanikel. Alates 1. aprillist aga peavad kõik biojäätmeid eraldi koguma ja jäätmevedajale üle andma.

Abilinnapea Joosep Vimm (SDE) selgitas, et biojäätmete liigiti kogumisest võidakse vabastada vaid üksikelamute, paariselamute, ridaelamubokside ning kuni kahe korteriga elamute elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles