Eesti Punane Rist kogub annetusi Türgi maavärinates kannatanutele

BNS
Copy
Maavärina tagajärjed Türgis.
Maavärina tagajärjed Türgis. Foto: STOYAN NENOV

Eesti Punane Rist alustas Rahvusvahelise Punase Risti Föderatsiooni appikutsel annetuste kogumist Türgi maavärinates kannatanute aitamiseks.

«Abivajadus kasvab Türgis iga minutiga. Rahvusvaheline Punase Risti Föderatsioon saatis meile eile õhtul erakorralise pöördumise, appikutse, ja nii alustamegi annetuste kogumist ka Eestis,» sõnas Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv pressiteate vahendusel.

«Kümnete tuhandete inimeste elu purunes hetkega kildudeks. Abi andes saame keerulist olukorda pisutki leevendada,» lisas ta.

Kahe järjestikuse maavärina kahjustused on Punase Risti teatel katastroofilised. Osaliselt või täielikult purunes üle 17 000 maja, hukkus tuhandeid ja sai viga  mitukümmend tuhat inimest. Praeguse hinnangu järgi kannab maavärinates ühel või teisel viisil kahju 13 miljonit inimest.

«Türgi ja Süüria Punane Poolkuu asusid tegutsema kohe esimese maavärina järel. Ligi 300 töötajat ja 630 vabatahtlikku osalevad otsingu- ja päästetöödel, annavad esmaabi, korraldavad vigastatute vedu ning jagavad esmatarvilikku koduta jäänud inimestele. Kriisipiirkonda on viidud 80 toitlustusveokit ja mobiilset kööki, 1500 telki, üle 21 000 teki ja palju muud.»

Annetada saab Eesti Punase Risti kodulehe kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles