Huvilised saavad vabariigi aastapäeva paraadil tutvuda lähemalt HIMARSi raketiheitjaga

BNS
Copy
Mitmikraketiheitja HIMARS osaleb Tallinnas Vabaduse väljakul paraadil ning kõik huvilised saavad pärast paraadi seda lähemalt vaadata.
Mitmikraketiheitja HIMARS osaleb Tallinnas Vabaduse väljakul paraadil ning kõik huvilised saavad pärast paraadi seda lähemalt vaadata. Foto: Madis Veltman

Tallinnas Vabaduse väljakul 24 veebruaril toimuval iseseisvuspäeva paraadil saavad kõik huvilised soovi korral lähemalt tutvuda mitmikraketiheitjaga HIMARS, mis on ukrainlaste võitluses Vene okupantide vastu saanud oma tõhususe tõttu hüüdnimeks «Mängumuutja».

Neljapäeval kontrollisid paraadil tehnika rivistamise eest vastutavad 1. jalaväebrigaadi Tapa ja Jõhvi linnakutes masinate visuaalset poolt ja tehnilist korrashoidu, samuti said juhid vajalikke näpunäiteid ja instruktaaži.

Kokku osaleb paraadil 1. jalaväebrigaadi üksustest üle 20 ühiku tehnikat. Tehnikarivi eesotsas on paraadil 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andrus Merilo lipusoomukil, sellele järgnevad Viru ja Kalevi jalaväepataljonide soomustransportöörid, Scoutspataljoni jalaväe lahingumasinad CV9035, liitlaste tankid Leopard 2A7 ja Challenger, Ameerika Ühendriikide mitmikraketiheitjad HIMARS, Prantsuse vabariigi VHM soomukid, liikursuurtükipataljoni tulejagu liikursuurtükkidel K9 Kõu ning veokitel õhutõrjepataljoni õhutõrjeraketisüsteem Mistral ja õhutõrjekahurid.

Järgmisel nädalal toimub Tapa linnakus jalgsiüksuste valmisoleku hindamine. Pioneeripataljoni pioneeriluure ajateenijad mehitavad maaväe üksuse karpi ning meie liitlased Ühendkuningriigist, Taanist, Prantsusmaalt ja Ameerika Ühendriikidest osalevad oma riigilipuga.

Eesti Vabariigi 105. aastapäeva paraad peetakse Tallinnas 24. veebruaril algusega kell 12. Paraadi peaproov algab Vabaduse väljakul 23. veebruaril kell 21.

Üksused rivistuvad 24. veebruaril Vabaduse väljakule kell 11. Paraadi võtab vastu president Alar Karis, paraadi juhatab kaitseväe juhataja kindral Martin Herem. Paraadi rivistaja on kaitseväe veebel ülemveebel Enn Adoson.

Paraadist võtab osa pea 900 osalejat ja 25 ühikut tehnikat, kokku osaleb paraadil 35 lippu, neli kompaniid, 14 rühma ja kaks orkestrit . Eesti Sõjaväeorkester ja Kaitseliidu Pärnumaa maleva orkester Saxon. Esindatud on ka Ühendkuningriigi üksus military Pipes & Drums.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles