VIDEO Valimiskomisjoni juht: probleeme on, aga need ei ole ulatuslikud

Postimees
Copy

Postimehe valimisõhtu otsesaates nentis valimiskomisjoni esimees Oliver Kask vahetult pärast hääletuse lõppu, et mõningaid apse tuli ikka ette, kuid üldjoontes möödus hääletamise protsess rahulikult.

«Probleeme on, aga need ei ole väga ulatuslikud,» märkis Kask. «Kõigepealt esmaspäeva hommikul elektroonilise hääletamise süsteemis olev valijate nimekiri ei olnud kõige ajakohasem, sest rahvastikuregistri pidaja siseministeerium saatis eelmise nädala keskel arvukalt parandusi ja täiendusi.»

«Parima koostöö puudumise tõttu ei jõudnud informatsioon õigel ajal kohale ja 63 valijat hääletas valesid kandidaate vales ringkonnas. Tund aega tagasi oli alles jäänud kolm inimest, kes ei olnud veel ümber hääletanud – kahe juhtumi kohta on teada, et inimene on saanud topelt hääletada pabersedelitega, mida ei ole võimalik enam eraldada. Ühe juhtumi puhul teadaolevalt on hääletatud teise inimese eest,» sõnas Kask. «Need on puhtalt jaoskonnakomisjoni töö eksimused. Sellised ootamatud olukorrad, kus inimene teist korda tuleb ja kellegi teise eest hääletada soovib.»

«Võibolla selliseid suuremaid probleeme väga rohkem ei oska välja tuua. Väikesed kahtlused on, et võibolla kahel juhul on toime pandud valimispettus, kuid valimiskomisjonil täpset selgust ja tõendeid ei ole,» tõdes Kask.

Vaata videost lähemalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles