Kaitsepolitsei pidas Eesti-vastase suhte loomises kahtlustatuna kinni Aivo Petersoni (11)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirjas parlamenti kandideerinud Aivo Peterson Ukrainas Vene okupantide kontrolli all olevas Donetskis.
Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirjas parlamenti kandideerinud Aivo Peterson Ukrainas Vene okupantide kontrolli all olevas Donetskis. Foto: Kaader Petersoni Videost

Kaitsepolitsei pidas kinni kolm meest, keda kahtlustatakse Eesti Vabariigi vastase suhte loomises. Kinnipeetute seas on ka liikumise Koos eestvedaja Aivo Peterson.

Tegemist on esialgse kahtlustusega, mis võib menetluse kestel muutuda või täpsustuda.

Kinnipeetute hulgas on kaks Eesti kodanikku ning üks Eesti elamisloaga Venemaa kodanik, ütles kaitsepolitsei esindaja venekeelsele Postimehele.

Kuna kõigi kolme osas esmased menetlustoimingud veel kestavad, pole uurimise kohta üksikasjalikumatele küsimustele võimalik praegu vastata.

Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur ja viib läbi kaitsepolitseiamet.

Veebruari lõpus pälvis Peterson (sünninimega Krõlov) suuremat tähelepanu, kui väisas Venemaale minnes ka Venemaa okupeeritud alasid Ukrainas. Muuhulgas sõnas siis siseminister Lauri Läänemets (SDE), et Peterson on Eestile julgeolekuoht ning pidi rindejoonele pääsemiseks tegema koostööd Venemaa eriteenistustega.

Varem on kaitsepolitseiameti pressiesindaja Jürgen Klemm Postimehele öelnud, et Ukraina okupeeritud territooriumile minemine ei ole karistatav, kuid vastuluure hinnangul ei ole sellise reisi ettevõtmist ilma kriminaalmenetluseta ka üksikasjalikult võimalik kommenteerida. «Meie loomulikult ei soovita kellelgi sellist reisi ette võtta, kuid karistatav Ukraina okupeeritud territooriumidele minemine ei ole,» sõnas ta.

Esmaspäeval naasis Peterson Eestisse ning ametnikud tegid talle Narva piiripunktis täiendava piirikontrolli, sealhulgas vesteldi temaga põhjalikumalt. Piirikontrolli toimingud võtsid aega mitu tundi.

Ida-Virumaal Vasakpartei ridades kandideerinud Aivo Peterson kogus riigikogu valimistel 3968 häält.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles