Idavirulased: nii kui sõda algas, vaadati meie poole jälle kõveralt! (34)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
«See ei ole protest! Vaid pigem viimaste sündmuste kokkulangemine. Muudkui öeldakse «venelane, venelane, venelane» – ma olen Eestis sündinud ju,» räägib Sergei. Paremal tema abikaasa Ljubov.
«See ei ole protest! Vaid pigem viimaste sündmuste kokkulangemine. Muudkui öeldakse «venelane, venelane, venelane» – ma olen Eestis sündinud ju,» räägib Sergei. Paremal tema abikaasa Ljubov. Foto: Sander Ilvest

Äsjastel riigikogu valimistel andsid tuhanded narvalased oma hääle Mihhail Stalnuhhinile või Aivo Petersonile.

Postimees uuris kohapeal, kas tegemist oli ühe või teise kandidaadi teadliku eelistamisega või väljendati oma valikuga pigem protesti.

Üks 3969st oli 80-aastane Raissa, kes aitas riigikogu valimistel koguda hääli Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirjas Ida-Virumaal kandideerinud Aivo Petersonile. «Ma räägin teile, miks Peterson sai nii palju hääli – sellepärast, et ta vedas õiget poliitikat. Seepärast rahvas valis tema,» selgitas naine. «Mulle meeldis see, et ta tahtis, et rahu oleks maailmas. Aga mitte need agressorid, nagu see Kaja Kallas (RE), kes õhutab sõjategevust. See ei ole õige poliitika! Aga teda toetab terve lääs ja Ameerika. Teda toetasid eestlased, kuid venelased tema järel ei lähe. Teda toetab NATO!»

Kommentaarid (34)
Copy
Tagasi üles