Zelenskõi nimetas ICC määrust Putini vahistamiseks pöördepunktiks

BNS
Copy
Ukraina tank T-64 Bahmuti lähedal.
Ukraina tank T-64 Bahmuti lähedal. Foto: SERGEY SHESTAK/Scanpix

Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) määrus Venemaa presidendi Vladimir Putini vahistamise kohta ei jäta kahtlustki, et selle agressiooni lõpuks võetakse Venemaa vastutusele, avaldas pühapäevaõhtuses videosõnumis arvamust Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.

Uudistekanali Unian andmetel märkis Zelenskõi ühtlasi, et lõppevat nädalat iseloomustas järjekordne Venemaa sõjakuritegude sari, mis on seotud tsiviilisikute tapmisega.

«Järjekordne nädal meie võitluses kurjuse riigi vastu hakkab lõppema. Järjekordne nädal, mil Vene armee tulistas iga päev ja igal ööl Ukraina linnu ja külasid ning tappis meie inimesi,» rääkis riigipea.

President rõhutas, et Venemaa vastutab iga ukrainlaste vastu suunatud terroriteo eest.

«See lõppev nädal on toonud Ukraina jaoks lõpuks tõeliselt olulise rahvusvahelise õigusliku tulemuse. Õigluse. On olemas Rahvusvahelise Kriminaalkohtu määrus Venemaa juhi vahistamiseks. See on pöördepunkt. See on hetk, mil sai selgeks, et selle agressiooni lõpus ootab Venemaad täielik vastutus,» sõnas Zelenskõi.

Presidendi sõnul kannab Venemaa vastutust iga rünnaku eest Ukrainale, iga hävitatud elu eest, iga küüditatud Ukraina lapse eest ja igasuguse tegevuse eest maailma destabiliseerimisel, mis oli Venemaa agressiooni tagajärg.

USA president Joe Biden ütles nädalalõpul, et ICC määrus Venemaa autoritaarse presidendi Vladimir Putini vahistamiseks on igati õigustatud.

«Otsus saadab väga selge sõnumi,» ütles riigipea ajakirjanikele Valges Majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles