Eesti muusikaturu fookuspäeval arutletakse muusikavaldkonna teemadel

Postimees
Copy
Vestlusring "Raha või rahu" 2022. aasta muusikaturu fookuspäeval.
Vestlusring "Raha või rahu" 2022. aasta muusikaturu fookuspäeval. Foto: Aron Urb

6. aprillil arutletakse Tallinnas Eesti muusikaturu fookuspäeval muusikavaldkonna toetusmeetmete, autoriõiguste ja auhinnagalade teemadel.

Erinevate Tubade Klubis (ETK) räägitakse valdkonna kitsaskohtadest, edulugudest ja toetusmeetmetest, esitletakse Music Estonia ja EASi läbi viidud festivalide uuringut ning selgitatakse välja, kelle pidusid peetakse erinevatel muusikaauhindade galadel.

Programm algab kell 10 UNESCO muusikalinna Tallinna abilinnapea Kaarel Oja tervituskõnega. Järgnevas paneelis «Muusikapoliitika – uus ja vana» arutletakse muusikavaldkonna toetusmeetmete ja investeeringute üle, võttes luubi alla nii Tallinna muusikaklubide toetusmeetme, kontserdipiletite käibemaksu, Kultuurkapitali muusikaprioriteedid kui ka EAÜ toetused.

Music Estonia tegevjuhi Ave Tölpti modereeritud paneelis osalevad teiste seas kultuuriministeeriumi muusikanõunik Ivo Lille, EAÜ juht Mati Kaalep ja riigikogu kultuurikomisjoni aseesimees Heidy Purga.

Fookuspäeva lõpetab muusikaahindade galade ja aastaküsitluste korraldajate vaheline arutelu «Igaühel oma muusikaauhind?». Teleprodutsendi Mart Normeti modereerimisel selgitatakse välja, miks Kuldse Plaadi laureaadid ei trooni kriitikute aastatabelites, miks Eesti Laulu saadikud Eurovisiooni lauluvõistlust ei võida ja mis kasu on tiitlist, millega ei kaasne rahalist preemiat.

Eesti muusikaturu fookuspäeva aruteludes osalevad teiste seas Eesti Fonogrammitootjate Ühingu (EFÜ) juhatuse liige ja Eesti Muusikaauhindade (EMA) peakorraldaja Danel Pandre, Eesti Laulu peakorraldaja Tomi Rahula, Fairmusi juht ja kaasasutaja Reigo Ahven, Alexela Kontserdimaja tegevjuht Aivar Sirelpuu, Jazzkaare produtsent Eva Saar, EASi ja KredExi ühendasutuse tootejuht Tatjana Koor ning muusikud Maarja Nuut ja Oliver Rõõmus.

Eesti muusikaturu fookuspäevale on oodatud kuulama, mõtteid vahetama ja kontakte looma muusikavaldkonna ettevõtjad ja spetsialistid, sealhulgas muusikaorganisatsioonide töötajad, omavalitsuste kultuurijuhid, üritustekorraldajad, managerid, meedia esindajad ning muusikud üle Eesti.

Fookuspäevale järgneb kell 19-23 Kultuurikatlas Eesti Muusikaettevõtluse Auhindade (EMEA) gala, kus tunnustatakse muusikavaldkonna aasta silmapaistvamaid tegijaid.

Eesti muusikaturu fookuspäeva korraldaja on festival Tallinn Music Week (TMW) koostöös Music Estonia, Eesti Fonogrammitootjate Ühingu (EFÜ), Eesti Autorite Ühingu (EAÜ) ja Eesti Esitajate Liiduga (EEL). EMEA´23 peakorraldaja on Music Estonia koostöös EFÜ, EAÜ ja ELLiga, partneriteks Tallinna linn, Piletilevi, TMW, Kultuurikatel, Radiustech Production ja Öun Drinks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles