Haapsalu vingugaasijuhtumi ohvrid pääsesid kodusele ravile

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Hoonest evakueeriti kokku 27 inimest, kellest kuus viidi haiglasse, ülejäänud inimesed lubati koju.
Hoonest evakueeriti kokku 27 inimest, kellest kuus viidi haiglasse, ülejäänud inimesed lubati koju. Foto: Andrus Karnau

Haapsalu tööstusettevõttes tekkinud mürgistusjuhtumi tõttu haiglasse sattunud kuus inimest said kodusele ravile. Küll aga menetleb nüüd juhtumit tööinspektsioon ja võimalik, et liitub ka tarbija- ja tehnilise järelevalve amet.

Esmaspäeva pärastlõunal sai häirekeskus kõne Haapsalu tööstusettevõttest Morobell OÜ, kus viiel inimesel oli hakanud halb. Selgus, et kuus inimest olid saanud vingugaasimürgistuse ja kokku evakueeriti hoonest 27 töötajat. 

«Kõik patsiendid on praeguseks kodusel ravil – seega pole seisund eluohtlik,» kinnitas Läänemaa haigla juht Edvard Garder. 

Viimase kontrolli hoonesse tegid päästjad õhtul kell 7, kui näidud olid juba korras. Kas kalatööstuse rutiin jätkub tavapäraselt, pole teada, kuivõrd ettevõtte omanik pole Postimehele vastanud. 

Päästeameti kirjeldusel oli hoone ventilatsioonisüsteem end mingil põhjusel välja lülitanud ning õhku kogunesid tõstukite ja traktorite heitgaasid. Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalve büroo peainspektori Raido Metsa sõnul näitab see sündmus, kui oluline on tootmisruumides, kus töötavad heitgaase eraldavad masinad, tagada õhuvahetus.

Nüüd menetleb asja edasi tööinspektsioon ja arvatavasti liitub ka tarbija- ja tehnilise järelevalve amet (TTJA). TTJA tehnikaosakonna juhataja Ingrid Teinemaa kirjeldusel selgub täpsem info pärast ühist hoone ülevaatust. 

Ka tööinspektsioon toonitas, et uurimine on alles algusfaasis. «Tööinspektsioon selgitab uurimise käigus välja õnnetuse asjaolud ja põhjused ning teeb kindlaks, kas õnnetusjuhtumi võis põhjustada puudujääk töökeskkonnas. Juhul, kui uurimise käigus tuvastatakse töötervishoiu- ja tööohutusnõuete rikkumine, võib see viia ettekirjutuse koostamiseni või väärteomenetluse alustamiseni,» selgitas kommunikatsioonijuht Madle Mereste. 

Lisaks sellele selgitab tööinspektsioon tema sõnul välja, kas tööandja on õnnetust nõuetekohaselt uurinud ning tulevikus sarnaste õnnetuste vältimiseks võtnud kasutusele vastavad abinõud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles