PROTSESS VENIB Vaevu jätkuda jõudnud Repsi kohtuistungid lükkuvad suve lõppu (1)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Repsi kohtuprotsess jätkub üle kahe kuu
Repsi kohtuprotsess jätkub üle kahe kuu Foto: Konstantin Sednev

Paar kuud pärast istungite edasilükkamist jätkus neljapäeval Harju maakohtus kohtupidamine endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi (KE) üle. Ilma süüdistatavata alanud istung jõudis kesta minut-paar, kui see kaitsjate taotluse tõttu kinniseks kuulutati. 

«Ma kavatsen taotluses käsitleda delikaatseid isikuandmeid, mis puudutavad perekonnaelu,» selgitas eksministri kaitsja. Kohus rahuldas taotluse ja istung kuulutati kinniseks perekonna ja eraelu kaitseks.

Tänase istungi tulemusena lükatakse protsess taaskord edasi - sel korral kuni 14. augustini. Varem oli protsessi edasilükkamise põhiargumendiks Repsi lapseootusega kaasnenud terviseseisund, kuid on raske oletada, mis põhjustele tuginetakse nüüd.

Küsimusele, mis hetkest saab seaduse järgi kaaluda menetluse lõpetamist, märkis kohtu pressiesindaja, et selleks kindlat ajalist piiri pole, küll aga aegub teise astme kuritegu viie aastaga. 

Viimati jaanuaris toimunud kohtuistungeid ilmestasid Repsi puudumine ning pidevad taotlused istungi kinniseks kuulutamiseks. Kaitsjad viitasid Repsi tervisemuredele juba detsembri keskpaigas, väites, et poliitik ei saa kohtuistungitel osaleda. Toona kerkis kohtusaalis küsimus, miks ei saa Reps kohtuistungitel osaleda, kuid riigikogu istungitel saab. 

Varem olid perearstid Repsile väljastanud haiguslehe 2022. aasta lõpuni.

Meenutuseks: terviseseisundi tõttu lõpetati aastaid tagasi menetlus ka tänaseks meie seast lahkunud Edgar Savisaare suhtes. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles