Põhja-Korea katsetas riigimeedia väitel uut veealust drooni

Copy
Foto USA ja Lõuna-Korea ühisõppustelt Pohangi lähedal.
Foto USA ja Lõuna-Korea ühisõppustelt Pohangi lähedal. Foto: Defense Ministry/Scanpix

Põhja-Korea katsetas sel nädalal uut veealust tuumarünnaku võimekusega drooni vastuseks USA ja Lõuna-Korea sõjalistele õppustele, teatas reedel riiklik meedia.

Uudisteagentuuri KCNA väitel katsetasid Põhja-Korea sõjaväelased teisipäevast neljapäevani toimunud õppustel uut relvasüsteemi, mille ülesanne on tekitada veealuse plahvatusega radioaktiivne tsunami ning hävitada vaenlase mereväealused ja sadamad.

«Seda veealust tuumarünnakudrooni saab kasutada mistahes rannikul ja sadamas või pukseerida pinnalaeval,» teavitas KCNA.

«Salarelv pandi teisipäeval South Hamgyoni provintsi lähedal vette ja neljapäeval plahvatas selle katselõhkepea. Kuni selle hetkeni oli see 80–150 meetri sügavusel liikunud 59 tundi ja 12 minutit,» jätkas agentuur.

«Töölispartei sõjaline keskkomitee ja riigi liider Kim Jong-un juhtisid õppusi selleks, et hoiatada vaenlast tegeliku tuumakriisi eest ja kontrollida tuumajõudude usaldusväärsust enesekaitseks,» lisas KCNA.

Kim ütles, et see peaks olema hoiatus Ühendriikidele ja Lõuna-Koreale.

«Nad mõistvad, et Põhja-Korea piiramatut tuumasõja heidutusvõimet tugevdatakse veelgi suurema kiirusega,» sõnas Kim.

«Riigipea väljendas oma tahet panna USA imperialistid ja Lõuna-Korea nukurežiim langema oma valikute pärast meeleheitesse võimsa sõjaheidutuse kõrgetasemelise demonstratsiooniga,» teatas KCNA.

Põhja-Korea tulistas viimati alles kolmapäeval välja mitu tiibraketti.

Tegemist oli neljanda rakettide tulistamisega pärast seda, kui USA ja Lõuna-Korea alustasid eelmisel nädalal ulatuslikku sõjaväeõppust, mida Pyongyang peab sissetungi harjutamiseks.

Lõuna-Korea kindralstaabi teatel tulistas Põhja-Korea mitu tiibraketti riigi kirdeosas asuvast Hamhungi rannikulinnast merele.

Põhja-Korea katsetas enne seda tiibrakette 21. märtsil, kui Pyongyangi teatel tulistati kaks tiibraketti välja allveelaevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles