Mutli: taksondusest on saamata jäänud viis miljonit krooni makse

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod.
Taksod. Foto: Peeter Sirge

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli rääkis, et maksu- ja tolliameti hinnangute kohaselt on viimase viie aasta jooksul jäänud taksondusest saamata umbes viis miljonit krooni riigimakse.

Mutli sõnul kahtleb ta, kas väga odavat kilomeetrihinda pakkuvad taksofirmad suudavad ka makse maksta, vahendasid ERR Uudised ETV saadet «Terevisioon».

Mutli ütles, et linn on alustanud koostööd maksu- ja tolliametiga (MTA), mis on sellel aastal võtnud üheks prioriteediks taksonduse.

Esialgse monitooringu käigus on MTA Mutli sõnul teinud kindlaks umbes 500 Tallinna taksojuhti ja on välja arvutanud, et taksondusest on viimase viie aasta jooksul jäänud maksmata umbes viie miljoni krooni eest riigimakse.

«See on see küsimus, kui väga odava hinnaga taksoteenust kasutatakse,» lausus abilinnapea. «Mul on kuri kahtlus, et siin võivad mingid maksud maksmata jääda selle nimel, et pakkuda väga odavat teenust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles