Mehhikos süüdistatakse migrantide hukkumisega seoses kaheksat inimest

Copy
Ühendriikidesse pürgivad migrandid Ciudad Juarezi lähedal.
Ühendriikidesse pürgivad migrandid Ciudad Juarezi lähedal. Foto: Fernando Llano/Scanpix

Mehhiko võimud süüdistavad kaheksat inimest seoses kümnete migrantide hukkumisega kinnipidamiskeskuse põlengus, teatas kolmapäeval prokuratuur.

Prokuratuuri hinnangul ei teinud ametnikud ohvrite evakueerimiseks midagi.

«Ükski riigiteenistuja ega eraturvatöötaja ei võtnud midagi ette, et avada uks sees viibinud migrantidele,» ütles inimõigustele spetsialiseerunud prokurör Sara Irene Herrerias.

Herreriasi sõnul uuritakse 39 migrandi surma Mehhiko kinnipidamiskeskuse põlengus kahtlustatava tapmisena. Veel 27 inimest sai vigastada.

«Uurimine algatati tapmise ja vara kahjustamise kuriteos, kuigi kaalutakse ka teisi võimalikke kuritegusid,» ütles prokurör ajakirjanikele.

Prokurörid on juba esitanud taotlused kahtlusaluste vahistamiseks.

Mehhiko president Andres Manuel Lopez Obrador lubas varem päeval, et USA piiri lähedal Ciudad Juárezis aset leidnud tragöödias süüdi olevad isikud ei pääse karistuseta.

ÜRO pagulasagentuuri UNHCR-i juht Filippo Grandi väljendas solidaarsust hukkunute lähedastega ning kutsus piirkonna riike üles «tegelema Ameerikat läbivate kasvavate rahvastikuvoogudega humaanselt, õiglaselt ja tõhusalt».

USA Texase osariigi El Pasost üle piiri Mehhiko poolel asuv Ciudad Juárez on üks piirilinnadest, kuhu on koondunud hulgaliselt dokumentideta migrante, kes loodavad Ühendriikidesse pääseda.

Märtsi keskel üritasid sajad ootamisest tüdinud põgenikud joosta tormi üle piirisilla, kuid USA julgeolekujõud tõkestasid nende tee.

Iga kuu püüab umbes 200 000 inimest Mehhikost üle piiri Ühendriikidesse jõuda. Migrandid on peamiselt pärit Kesk- ja Lõuna-Ameerikast ning pagevad vaesuse ja vägivalla eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles