Kindral Ühtegi: õppuse Hunt osalejate arv on tänavu märkimisväärselt kõrge

Postimees
Copy
Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi.
Kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi. Foto: Foto: Eero Vabamägi

Põhja maakaitseringkonna õppus Hunt jõudis täna hommikul lahingutegevusteni Keilas ja selle ümbruses. Õppusel osalejaid inspekteerinud kaitseliidu ülem brigaadikindral Riho Ühtegi tõstis eriliselt esile õppustest osavõtjate arvu, mis on tänavu märkimisväärselt kõrge.

«Ootasime umbes 1400 inimest, üle 1300 on kohal. Nii et protsent sedapuhku on päris hea,» ütles brigaadikindral Ühtegi. «Inimesed jõudsid kiiresti üksustesse ja maastikule, siiamaani on aktiivsust olnud piisavalt.»

Tema sõnul saavad õppusele jõudnud väga hästi aru Eesti riigikaitse olulisusest ja nende endi rollist oma maa kaitsmisel.

Põhja maakaitseringkonna õppus Hunt toimub 14.–16. aprillini Lääne-Harjumaal, Harku, Keila, Saue ja Lääne-Harju vallas. Õppuse peamine treenitav üksus on 411. maakaitsepataljon, lisaks osalevad õppusel kaitseliidu Tallinna ja Harju maleva lahing- ja maakaitse kompaniid, samuti liitlased Lätist ja Leedust. Tänavu kümnendat korda korraldatav õppus Hunt on Põhja maakaitseringkonna iga-aastane plaaniline õppus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles