Eesti kohta lekkinud plaan annab aimu Kremli valearvestustest (11)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Putin teeb plaane taastada kunagine impeerium, kuid vaatas vales suunas, kui arvas, et Ukrainas täiemahulise vallutussõja vallandamine on sel teel tema järjekordne edukas samm.
Putin teeb plaane taastada kunagine impeerium, kuid vaatas vales suunas, kui arvas, et Ukrainas täiemahulise vallutussõja vallandamine on sel teel tema järjekordne edukas samm. Foto: Kollaaž Postimees

Kremlist lekkis järjekordne kaalukas tõend Venemaa plaanist nõrgestada Balti riike, milleks sobivad idanaabrile nii valeinfo massiline levitamine, inimeste ärakasutamine mõjutustegevuses kui ka Eesti liitlaste ühtsuse lõhkumine.

Lekkinud dokumendid koostati Vene presidendi administratsiooni piiriülese koostöö valitsuses 2021. aasta suvel ja sügisel. Muu hulgas näitavad need Moskva kavatsust nurjata Baltimaades NATO sõjaväebaaside ehitamine, nõrgestada kohalikke demokraatlikke valitsusi, laiendada Venemaa kultuurilist ja keelelist mõju ning tugevdada Kremli-meelseid poliitilisi organisatsioone, vahendas Yahoo News.

Postimehega kõnelenud rahvasaadikute jaoks kordasid Putin ja tema lähikondlased selle salaplaaniga vanu ideid ning meetodeid oma eesmärkide elluviimiseks, ent dokument andis taas ühe tõendi, et Kremli mõjutustegevus Eestis niipea ei lakka.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles