KOPP EES Tänasest on Pronksi ja Gonsiori tänavate ristmik suletud

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pronksi ja Gonsiori tänavate ristmik on järgmised kaks kuud suletud.
Pronksi ja Gonsiori tänavate ristmik on järgmised kaks kuud suletud. Foto: Postimees

Pronksi ja Gonsiori tänavate ristmik on alates teisipäevast, 2. maist kuni 30. juunini maa-aluste kommunikatsioonitrasside rajamise tõttu suletud.

Veel eile oli autodele Pronksi tänaval avatud kummaski suunas üks sõidurada, kuid täna suletakse ka need.

Lähim ümbersõit on Kreutzwaldi tänava kaudu. Samuti on alates 29. aprillist avatud Liivalaia tänava ja Rävala pst poolt sõites parempööre Pronksi tänavalt Kunderi tänavale. Ühissõidukite marsruutides ristmiku sulgemine täiendavaid muudatusi kaasa ei too.

Pronksi ja Gonsiori tänava ristmik suletakse ajutiselt
Pronksi ja Gonsiori tänava ristmik suletakse ajutiselt Foto: Tallinna strateegiakeskus

Möödunud aasta sügisel algas Jõe ja Pronksi tänava täiemahuline rekonstrueerimine. Seeläbi kujundatakse seni peamiselt autokeskne tänavaruum ümber kaasaegseks, turvaliseks ja kõigi liiklemisviisidega arvestavaks. Rekonstrueerimise tulemusena paranevad jalakäijate liikumisvõimalused ning luuakse sõiduteest eraldatud jalgrattateed, lisaks ka jalakäijatele pisikest vahepeatust võimaldavad haljastustaskud. Lisaks mahub tänavatele ka rohkesti uut haljastust – tänavat kaunistama puudealleed mõlemal pool. Kokku istutakse rekonstrueerimise käigus 43 uut puud ning lisandub ka 1372 põõsast.

Samuti uuendatakse kõik maa-alused tehnovõrgud – vesi, kanalisatsioon, gaas, elekter ning ehitatakse välja kaasaegne tänavavalgustuse taristu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles