VISIIDI TEINE PÄEV Kuningapaar õpilaste kiitmisega kitsi ei olnud

Copy
Kuninganna Silviat tervitas Gustav Adolfi gümnaasiumi juures eile hommikul direktor Henrik Salum koos monarhile lillekimbu ulatanud koolitüdrukuga.

 
Kuninganna Silviat tervitas Gustav Adolfi gümnaasiumi juures eile hommikul direktor Henrik Salum koos monarhile lillekimbu ulatanud koolitüdrukuga.  Foto: Madis Veltman

Kuningapaari teine päev Eestis möödus pea sama tempokalt kui esimenegi: käidi Kultuurikatlas, Gustav Adolfi gümnaasiumis, Arvo Pärdi keskuses, SOS Lastekülas ning asetati lilli parvlaeval Estonia hukkunute mälestusmärgile.

Pärast aktust eile hommikul Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi praeguste ja endiste rootsi keele õpilastega vesteldes tunnistas kuninganna Silvia kiiresti, et kuningas Carl XVI Gustafiga abiellununa oli uue kodumaa keele omandamine talle paras pingutus, mistap mõistab ta hästi vaeva, mida koolilapsed tundides näevad.

Nii meenutas kuninganna, kuidas oli alguses vaadanud hämminguga rootsikeelset sõna «ostron», mis tähistab austreid, ja oli segaduses, et miks küll kõneldakse juustust – rootsi keeles «ost». Rääkimata siis sellest, et paljude sõnade kirjapildi järgi ei pruugi rootsi keelt mitte oskav inimene esmapilgul nende hääldust isegi mitte aimata, samas kui talle kui saksa keelt emakeelena kõnelevale inimesele tekitas selle sarnasus rootsi keelega veelgi rohkem segadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles