FOTOD ⟩ Aasta suurpere tiitel läks Tartumaale (1)

Postimees
Copy

Tallinna loomaaias toimuval kevadisel perepäeval kuulutati laupäeval välja aasta suurpere. «Tänavuse aasta suurperet sobivad iseloomustama järgmised märksõnad – töökus, pühendumus ning nooruslik entusiasm.»

Tänavuse Aasta Suurpere tiitli ja Bigbanki poolt välja pandud 10 000 euro suuruse stipendiumi pälvis nelja lapsega perekond Kalam Tartumaalt. 

Ema Britt Kalam ja isa Kristjan Kalam kasvatavad nelja last: kuueaastast Mariat, nelja-aastast Markust, kolmeaastast Mattiast ja üheaastast Martenit. Nii ema kui isa on Tartu Ülikooli reaalteaduste tausta ja teaduskraadiga. Isa töötab teadlase ja õppejõuna, ema töötab praegu pere väikseima kõrvalt kodukontoris fintech-firma analüütikuna ning õpib enesetäiendamise sooviga taimekasvatuse eriala Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis.

Üheskoos on nad ette valmistanud ja läbi viinud gümnaasiumiõpilastele matemaatika riigieksamiks valmistumise kursusi ning aastal 2017 võitnud koostöös Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumiga aasta muuseumihariduse edendaja auhinna koolilastele tehtud interaktiivsete programmide eest, mis tutvustavad spordi, matemaatika ja füüsika vahelisi seoseid. 

Eesti Lasterikaste Perede Liit loodi 1996. aastal. Liit on kolme ja enamaga lapsega peresid koondav katusorganisatsioon, mis lähtub oma tegevustes suurte perede väärtustamisest ja toetamisest.

Liidu võrgustiku moodustavad 19 piirkondlikku liikmesorganisatsiooni, kuhu kuulub enam kui 4000 kolme ja enama lapsega perekonda, kus on kokku sirgumas üle 14 000 lapse.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu poolt juba 14. korda korraldatud Aasta Suurpere konkursil kandideeris kokku 85 nelja või enama lapsega perekonda üle Eesti. Liidu presidendi Aage Õunapi sõnul on võitja valimine igal aastal keeruline.

«Tänavuse aasta suurperet sobivad iseloomustama järgmised märksõnad – töökus, pühendumus ning nooruslik entusiasm. Nende armastusest kantud suurpere lugu annab kinnitust, et lapsed ei ole mitte takistus, vaid uue energia ja väe allikas, et enda isiklikke unistusi ellu viia,» tunnustas Õunap võitjaperet.

Bigbank Eesti juhi Jonna Pechteri sõnul toetab pank Eesti elu ühe nurgakivina just Eesti Lasterikaste Perede Liitu ja Aasta Suurpere konkursi korraldamist.

«Tänavuse Aasta Suurpere ema ja isa hindavad akadeemilist haridust ja on oma pere kõrvalt andnud suure panuse Eesti lastele ja noortele matemaatika ning reaalainete õpetamisse lasteaiast kuni ülikoolini. Žürii liikmena olen kindel, et nad oskavad ja tahavad aunimetusega kaasnevat stipendiumi nutikalt kasutada nii pere ühistegevusteks kui oma laste huvitegevuse ja hariduse toetamiseks ning oskuste arendamiseks,» selgitas Pechter.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles