Meri konverentsi korraldajad hoiavad üritust jõuga väiksena

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Vasakult: ajaloolane Timothy Garton Ash, kolme Balti riigi peaministrid, Euroopa Komisjoni asepresident Margrethe Vestager ja eilse debatipaneeli juhataja Constanze Stelzenmüller. 
Vasakult: ajaloolane Timothy Garton Ash, kolme Balti riigi peaministrid, Euroopa Komisjoni asepresident Margrethe Vestager ja eilse debatipaneeli juhataja Constanze Stelzenmüller. Foto: Arno Mikkor/lmc

Tänavu on olukord tõesti kriitiline, tunnistas Rahvusvaheliste Kaitseuuringute Keskuse (RKK) direktor Indrek Kannik suurt huviliste tungi sel nädalavahetusel Tallinnas peetavale Lennart Meri konverentsile.

Nimelt pingutavad Meri konverentsi korraldajad juba mõnda aega, et hoida osalejaskond piisavalt väikestes sadades, et see mahuks ära ühte Radissoni hotelli Tallinnas, ja tagada osalejate vahel sundimatult kodune õhkkond.

Kanniku sõnul on osalejate hulk suurenenud ennekõike välishuvi tõttu. Teiste liitlasriikide ametnikud võtavad ühendust, et saada kutse ja tulla kuulama.

«Meie vaatevinklist on positiivne, et osalejaskond on kasvanud just nende inimeste arvelt, kes on kas rahvusvahelistes organisatsioonides või meie liitlasriikide välis- ja kaitseministeeriumi mõjutajate hulgas. Mitte päris tippametnikud – ministrid, kantslerid – vaid osakonnajuhataja taseme inimesed, kes ei esine, vaid tulevad kuulama,» sõnas Kannik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles