Autoomanikud soovivad enda kaasamist automaksu diskussiooni (2)

BNS
Copy
Autod.
Autod. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel nädalal registreeris Tartu maakohtu registriosakond mittetulundusühingu Eesti Autoomanike Liit (EAOL), mille eesmärk on ühendada mootorsõidukite omanikke ning kaitsta nende huve õigusloomet puudutavas diskussioonis.

Eesti Autoomanike Liidu 28. aprillil peetud asutamiskoosolekul osales seitse inimest, kes valisid end esindama kolmeliikmelise juhatuse. Juhatuse esimeheks valitud Priit Tammeraidi sõnul on autoomanike liidul kaks esmast prioriteeti, milleks on liikmeskonna tempokas kasvatamine ja maksustamise osas õiglase lahenduse leidmine.

«Liidu asutajaliikmete hulgast leiame nii inseneri, arsti kui ka kooliõpetaja ja kirikuõpetaja. See näitab, et vajadus mootorsõidukite järele ja huvi nende vastu ühendab inimesi eri valdkondadest,» ütles Tammeraid.

Autoomanike liidu loomise peamiseks ajendiks on eelkõige uue valitsuskoalitsiooni kavatsus hakata maksustama sõidukite omamist. «Praegu näeme, et automaksu teemal võtavad sõna poliitikud, ametnikud ja kaupmehed. Samas ei ole olnud kuulda mitmesaja tuhande autoomaniku seisukohta,» ütles Tammeraid, kelle sõnul kavatseb EAOL hakata esindama autoomanike huve.

«Kindlasti saavad autoomanikud aru riigieelarve seisust, kuid maksupoliitiliste muudatuste planeerimisse tuleb kaasata ka maksustatav. Antud juhul siis autoomanik,» ütles Tammeraid.

Lisaks Priit Tammeraidile kuuluvad Autoomanike Liidu juhatusse Andres Rand ning kommunikatsiooniekspert Simmo Saar.

Eesti Autoomanike Liidu liikmeks on oodatud nii autode kui mootorrataste omanikud, liitumisavalduse saab täita liidu veebiaadressil autoomanikud.ee.

MTÜ Eesti Autoomanike Liit peab end 1940. aasta märtsis asutatud samanimelise organisatsiooni järeltulijaks. Toona moodustasid liidu seitse autoomanike ühendust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles