Homofoobia vastane päev: ministeeriumi hoonel lehvib vikerkaarelipp (12)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Välisministeeriumi hoonel lehvivad koos Ukraina, Eesti ja vikerkaarelipp.
Välisministeeriumi hoonel lehvivad koos Ukraina, Eesti ja vikerkaarelipp. Foto: Välisministeerium

Välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) sõnas, et tänase rahvusvahelise homofoobia, transfoobia ja bifoobia vastase päeva puhul lehvivad nii mõnelgi hoonel vikerkaarelipud. 

Tsahkna sõnas, et LGBTIQ-kogukond on tänapäevase ühiskonna täisväärtuslik osa, kellel on täpselt samasugused õigused nagu kõigil teistel.

«Selle päeva puhul lehvivad Eesti saatkondadel, välisministeeriumi peamajal ja mitmetel Eesti akrediteeritud välisesindustel vikerkaarelipud.»

Välisministri sõnul on Eestile oluline edendada koos samameelsete riikidega mitmesuguseid inimõigusteemasid: «Kuulume 2016. aastast 42 riigist koosnevasse võrdsete õiguste koalitsiooni, mille eesmärk on tagada kõigile inimestele nende inimõigused turvaliseks vägivallata eluks sõltumata nende seksuaalsest sättumusest või sooidentiteedist».

«Eesti välispoliitikas on inimõigusteemad üha rohkem esil ja 2021. aastal valitsuses heaks kiidetud esimene inimõigusdiplomaatia tegevuskava on sellele kaasa aidanud. Tegevuskavas on rõhutatud, et inimõigused kehtivad võrdselt kõigile ning kedagi ei tohi diskrimineerida seksuaalse sättumuse ega soolise identiteedi tõttu,» lisas Tsahkna.

Rahvusvahelisel homofoobia, transfoobia ja bifoobia vastasel päeval pööratakse tähelepanu kõigi inimeste võrdsusele, mis ei sõltu nende seksuaalsest sättumusest või sooidentiteedist.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles