President Karis: loodan, et logistikud jõuavad kiiresti tagasi koju (3)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Alar Karis
Alar Karis Foto: Raigo Pajula

Vabariigi president Alar Karis kommenteeris tänast vahejuhtumit, kus Venemaa piirivalvurid pidasid ekslikult kinni kaks politsei- ja piirivalveameti logistikut, kes olid piirihooldustöid ette valmistades läinud ekslikult üle piiri.

«Korralikult märgistatud piir on tähtis, et ei eksiks kohalikud elanikud ega ka PPA töötajad ise. Täna juhtunu on inimlik eksitus, mille lahendus on Eesti-poolne selgitus ja meie ametnike vabastamine,» märkis Karis.

«Loodan, et kaks piiri hooldustööde ajal Saatse piiripunkti juures üle piiri kaldunud PPA logistikut jõuavad kiiresti tagasi koju, oma perede ja kolleegide juurde,» lisas president.

PPA logistikud olid täna pärastlõunal Setomaal Saatse piiripunkti juures tutvumas piirilõiguga, kuhu kavandatakse hooldustöid.

Kolmest logistikust kaks, 61- ja 57-aastased mehed, sõitsid piiripunkti juures ekslikult ATV-ga Venemaa territooriumile. Venemaa piirivalvurid pidasid mehed veidi enne kella 15 piiripunkti juures kinni.

Logistikud olid piiripunkti juures liikumiseks ekslikult valinud Eesti poolele jääva asfalttee asemel Venemaa poolel asuva patrulltee. PPA töötajad olid kinnipidamise ajal mõned meetrid Venemaa poolel.

Kinnipidamisel PPA töötajad vastupanu ei osutanud ning Venemaa piirivalvurid nende suhtes jõudu ei kasutanud.

Paraku ei õnnestunud kohtumisel Venemaa piirivalve esindajatega kokku leppida PPA töötajate kohest Eestile üleandmist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles