Eesti ja Venemaa piirivalve leppisid kinnipeetud logistikute asjus kohtumise kokku

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kollasega on märgitud piiri kulgemine ning valge nool näitab logistikute liikumise suunda.
Kollasega on märgitud piiri kulgemine ning valge nool näitab logistikute liikumise suunda. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kahe üle Eesti-Vene piiri eksinud politsei- ja piirivalveameti (PPA) logistiku kohta, kelle Venemaa pool üleeile kinni pidas, pole palju teavet lisandunud ning Eestist pole nendega ühendust saadud. Täna peaks asja arutatama kahe riigi piiriesindajate kohtumisel.

PPA Lõuna prefekti Vallo Koppeli sõnul on teada, et logistikud sattusid mõne meetriga Venemaale, kus sealsed piirivalvurid neid küsitlesid ja seejärel endaga kaasa kutsusid. Tänaseks on kokku lepitud PPA ja Venemaa piirivalve esindajate kohtumine, ka on Vene pool kinnitanud, et 57- ja 61-aastase kinnipeetud mehe tervisega on kõik korras.

Logistikud peeti kinni üleeile kella 15 ajal Saatse piiripunkti lähistel. Piiri hooldanud mehed liikusid suunaga piiripunkti poole, kuid tegid navigeerimisvea ning põikasid mõne meetri ulatuses üle Eesti-Vene piiri. Koppeli sõnul on samal päeval sündmuskohast avaldatud droonifotol näha vasemal asuv Eestile kuuluv lõiketraadist tõke, piirist paremale jääb aga Vene poolel põõsavöönd, rohuga kaetud patrullrada, liivariba ja sealt edasi roheline traataed, mis sarnaneb selle keevisaiaga, mida Eesti oma poolele püstitab – Koppeli sõnul võis just see logistikutes segadust tekitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles