VIDEO Ligi 24 tundi istungit: EKRE katse riigikogu mammutistung lõpetada kukkus läbi (2)

Copy

Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon üritas täna varahommikul lõpetada alates kolmapäeva keskpäevast väldanud riigikogu istungit, kuid see kukkus läbi ja istung jätkus kella 10st.

Teatavasti kestavad riigikogu kolmapäevased istungid kuni päevakorra ammendumiseni. Kolmapäeval algas istung kell 12 infotunniga ja jätkus seejärel kell 14 eelnõude menetlemisega.

Vaata järele esimest osa pikale veninud istungist (alates 14.06 kella 14st kuni 15.06 kella 01.10ni):

Opositsiooni obstruktsiooni tõttu oli kolmapäevane istung väldanud terve öö, kuid neljapäeva hommikul kella 6.45 ajal tegi EKRE ootamatult ettepaneku lõpetada istung kell 7. Selle poolt hääletas 22 saadikut, vastu oli 41 ja hääletusel ei osalenud 36 saadikut. Seega mammutinstung jätkub.

Vaata järele teist osa pikast istungist (15. juunil kella 01.20-09.30):

Neljapäevasel istungil jäi lõpuks siiski pooleli valitsuse algatatud ja teise lugemise eel valitsuse usaldusküsimusega seotud alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse ning alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse ning teiste seaduste muutmise seaduse muutmise seaduse eelnõu arutelu. Eelnõuga tõstetakse alkoholi ja tubakatoodete aktsiisimääri, et suurendada aktsiisitulu ning mõjutada alkoholi ja tubakatoodete kättesaadavust.

Pärast arvukaid sõnavõtte kogunes riigikogu juhatus taas erakorralisele kokkusaamisele, kus riigikogu esimehe, Eesti 200 liidri Lauri Hussari ning reformierakondlasest aseesimehe Toomas Kivimägi häältega läks arupärimiste ja eelnõude vastuvõtmise lõpetamine suurde saali hääletusele. Keskerakonna esimees ja riigikogu teine aseesimees Jüri Ratas oli sellele vastu.

Nii tuligi riigikogu juhatuse enamuse otsus suures saalis hääletusele ja leidis 53 poolthäälega ja ühe vastuhäälega toetust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles