Johnson pidas oma sünnipäeval emotsionaalse kõne Ukraina võidu kohta (1)

BNS
Copy
Boris Johnson.
Boris Johnson. Foto: Steve Parsons/Scanpix

Suurbritannia endine peaminister Boris Johnson pidas oma sünnipäeval emotsionaalse kõne Ukraina ja selle relvajõudude toetuseks, vahendas teisipäeval ukrainlaste uudisteagentuur UNIAN.

Katkendi Johnsoni kõnest avaldas Ukraina rahvasaadik Oleksi Gontšarenko suhtlusvõrgustikus Telegram.

Johnson nimetas videos muu hulgas patroneerivaks jamaks lääne mõnede esindajate arvamusi, et ukrainlased ei pruugi hakkama saada kõikide kaasaegsete seadmete kasutamisega.

«Mõelge sellele, kui palju ukrainlased oleksid võinud praeguseks õppida, kui neile oleks õpetamist alustatud vaid aasta tagasi. Ma olen kindel, et ukrainlased võidavad. Ma tean, et nad võidavad. Nad võitlevad nagu lõvid oma perede ja oma riigi eest. Aga venelased seda ei tee. Ma tean, et Putin kaotab. Need kangelaslikud sõdurid võitlevad meie kõigi vabaduse eest. Nad võitlevad rahu ja stabiilsuse eest,» rääkis Johnson.

Teatavasti kutsus Johnson kohe täiemahulise sissetungi algusest peale liitlasi ukrainlasi aitama, mitte uskuma Vene presidendi Vladimir Putini ähvardusi ja mitte tegema järeleandmisi.

Poliitik külastas Kiievit kolm korda ja ühel visiidil andis president Volodõmõr Zelenskõi talle tänuks abi ja toetuse eest Vabaduse ordeni.

Möödunud suvel teatas Johnson peaministrikohalt lahkumisest. Lahkumiskõnes kutsus Johnson ukrainlasi üles edasisele vastupanule. Johnson on kutsunud korduvalt lääneliitlasi üles andma Ukraina armeele kogu vajalikku abi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles