FOTOD President Karise kutsel kogunes riigikaitse nõukogu (2)

Copy

President Alar Karise kutsel kogunes teisipäeval riigikaitse nõukogu. Päevakorras on olukord Venemaal, ettevalmistused NATO Vilniuse tippkohtumiseks ja järelmid Eestile.

Riigikaitse nõukogu on nõuandev organ presidendi juures. Selle koosseisu kuuluvad riigikogu esimees, peaminister, riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees, riigikogu väliskomisjoni esimees, välisminister, kaitseminister, rahandusminister, siseminister, justiitsminister, majandus- ja taristuminister ning kaitseväe juhataja.

Olukorda Venemaal arutas erakorralisel kabinetinõupidamisel ka valitsus

Esmaspäeva hommikul toimus valitsuse erakorraline kabinetinõupidamine, mille käigus said ministrid ülevaate viimastest arengutest Venemaal ja nende võimalikust mõjust.

«Saan jätkuvalt kinnitada, et seoses Venemaal toimuvaga Eestile ohtu ei ole. Me jälgime pidevalt olukorda ja vahetame infot liitlaste ja partneritega, sest Venemaa on endiselt ettearvamatu ja kuigi Prigožin peatus, tekitab olukord ja selle pikaajalised tagajärjed palju küsimusi. Sellel põhjusel jääb ka meie idapiir kõrgendatult mehitatuks ja soovime Eesti inimestel Venemaale mitte reisida,» ütles peaminister Kaja Kallas (RE).

Peaministri sõnul näeme toimuva mõju Ukraina sõjale alles mõne ajal pärast. «Meie vaatest on olulisim, et rahvusvaheline fookus jääks Ukraina võidule ja ukrainlaste jätkuvale toetamisele, kuniks nad võidavad agressori,» rõhutas Kallas.

Peaminister kohtus teemaga kõige tihedamalt seotud ministrite ja jõuametkondade esindajatega juba laupäeval. Samal päeval suhtles Kaja Kallas Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Poola ja Belgia kolleegidega, kellega koordineeritakse tegevusi.

Välisministeerium soovitab endiselt Venemaale mitte reisida, seal ajutiselt viibivatel Eesti inimestel palutakse Eestisse tagasi pöörduda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles