KANDIDEERI Ajakirjandustudengite võimalus:Jaan Tõnissoni Postimehe fond otsib stipendiaate (1)

Postimees
Copy
29.05.2023 Postimehe maja, Tallinn. Foto: Sander Ilvest
29.05.2023 Postimehe maja, Tallinn. Foto: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

SA Jaan Tõnissoni Postimehe Fond toetab taas nii bakalaureuse- kui ka magistriõppe ajakirjandustudengite haridusteed. Kandideerida saab SIIN hiljemalt 10. juuliks.

Bakalaureuseõppe stipendiumile on oodatud kandideerima kõik selle astme Eesti ajakirjandustudengid. Välja antakse kuni viis 4000-eurost stipendiumit. 

Magistriõppe konkursil antakse välja kuni kaks stipendiumit, mõlemad 10 000-eurosed. 

Vastuseks korduma kippuvatele küsimustele: kandideerimisel ei mängi rolli ülikool ega töökoht. 

«Ma olin juba bakalaureuseastmes samale stipendiumile kaks korda kandideerinud ja ühe

Henry-Laur Allik
Henry-Laur Allik Foto: Taavi Sepp

korra ka laureaadiks osutunud,» jagas muljeid välismaale tippülikooli magistrantuuri õppima läinud Henry-Laur Allik. «Erinevalt Eestist pole Lääne-Euroopas õppimine nii taskukohane, kvaliteetse haridusega kaasnevad kõrged õppemaksud ning ka üldine eluolu nõuab palju finantsilist ressurssi. Seega oli Postimehe Fondi magistristipendiumile kandideerimine minu jaoks loomulik asjade käik, et Lääne-Euroopas ellu jääda,» kommenteeris noormees, lisades, et stipendium oli tema jaoks kriitilise tähtsusega.

«Kandideerisin stipendiumile, kuna tahtsin keskenduda täielikult koolile, ilma et peaksin muretsema, kuidas elamiskulud katta,» rääkis mullu bakalaureuseõppe konkursil

Rauno Uusleer
Rauno Uusleer Foto: Kermo Benrot

valituks osutunud Rauno Uusleer, lisades, et tänu stipendiumile sai ta ülikooli raskeimal aastal täielikult õppetööle keskenduda. «Sain maailmas ringi vaadata ja oma silmaringi laiendada. Stipendiumist oli tõesti palju abi, kuna elukallidus on märgatavalt tõusnud. Kindlasti jäid tänu stipendiumile esimesed hallid juuksekarvad tulemata,» rääkis ta. 

Kuidas kasutasid stipendiumit teised valitud tudengid, loe siit.

Stipendiaadid avalikustatakse Postimehe Fondi kodulehel 23. augustil.

Fond on toetanud ajakirjandushariduse omandamist alates 2016. aastast. Stipendiume antakse välja üks kord kalendriaastas kuni viiele bakalaureuseõppes ja kuni kahele magistriõppes ajakirjanduseriala omandavale üliõpilasele. Välja on antud 35 bakalaureuseõppe ja 6 magistriõppe stipendiumit.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles