Klindipargi sild sai valmis

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Klindipargi sild.
Klindipargi sild. Foto: Lasnamäe linnaosavalitsus

Tallinnas Lasnamäel lõppesid Klindipargi Paevälja silla ehitustööd, mis muutsid jalutajatele ja kergliiklejatele Lasnamäe pangal liikumise turvalisemaks.

Paevälja sild on ka omamoodi vaateplatvorm, kust avaneb lummav vaade nii Tallinna lahele kui ka linnale.

Abilinnapea Vladimir Svet rääkis, et kolme linnaosa ühendava ligi üheksa kilomeetri pikkuse Klindipargi rajamine on üks Euroopa rohelise pealinna projektidest. «Soovime muuta paeklindil kulgev pargiala sidusaks ja terviklikuks vaba aja veetmise kohaks, mis kaitseb pealinna elurikkust ja suurendab linlaste keskkonnateadlikkust. Ilusate vaadetega Paevälja silla rajamine on üks osa nende plaanide realiseerimisest ja kindlasti toob rohkem inimesi linnalooduse keskele,» lausus Svet.

Kuue meetri pikkune ja 2,5 meetri laiune raudbetoonist sild paigaldati paeklindile ehitatud tugiplokkidele. Silla piirded on valmistatud pinnatöötluseta terasest, käsipuu on termotöödeldud saarepuidust.

Lasnamäe linnaosa vanem Julianna Jurtšenko selgitas, et Paevälja sild moodustab ühe osa perspektiivsest paeklindipealsest liikluskoridorist. «Üle kolme meetri sügavuse lõhe viinud isetekkeline purre ei olnud jalgsi ja rattaga liikujate jaoks sugugi turvaline. Nüüdseks valminud sild on külaliste jaoks turvaline ning annab võimaluse nautida suurepärast Tallinna vaadet,» ütles Jurtšenko.

Paevälja silla projekteeris ja ehitas OÜ BauEst. Ehitustööd algasid tänavu kevadel ning nende maksumus on ligi 118 000 eurot.

Planeeritav Klindipark algab Tartu maanteest ning kulgeb kuni Pallasti sillani mööda Lasnamäe tänavat, seejärel jätkub mööda Valge tänava äärt kuni Narva maanteeni välja. Klindipargi põhiosaks kujuneb aga Mäe tänavast algav Suhkrumäe paekallas, mis kannab ka olulist kultuuriajaloolist rolli. Sealsetest paemurdudest on Lasnamäe lubjakivi murtud juba muinasajast saadik ja üle Eesti ehitiste ning kindluste müüridesse laotud. Edasi kulgeb kavandatav pargiala piki Narva maantee äärset nõlva ja lõpeb Pirita jõeorus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles