Võrklaev: automaksul saab olema kaks osa: registreerimistasu ja aastamaks (7)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Rahandusminister Mart Võrklaev superministeeriumis.
Rahandusminister Mart Võrklaev superministeeriumis. Foto: Kermo Benrot

Rahandusminister Mart Võrklaev ütles ERRile, et järgmisel nädalal saab avalikuks automaksu väljatöötamise kavatsus (VTK), mis arvestab sellega, et maapiirkondades on autopark inimestel vanem ja auto tihti ka ainus liiklemise võimalus.

Võrklaev ütles ERRile et algusest peale on välja öeldud, et automaksul saab olema kaks osa – üks osa on registreerimisel ja teine osa on aastamaks. «Mis nüüd on need konkreetsed summad, ma nendega enne, kui VTK on väljas, väga ei opereeriks,» ütles Võrklaev ja lisas, et kõik sõltub sellest, millisest autost me räägime. 

Rahandusministri sõnul tuuakse VTKs välja erinevaid versioone, mille üle diskussiooni pidada.

«Eeskätt tehes seda vahet, et kuna suurem autostumise probleem on linnakeskkonnas, siis tegeleda selle vaatega. Ja kuna senises debatis on palju kõlama jäänud, et maapiirkondades on auto mõnes kohas hädavajalik ja teisalt on see autopark võib-olla ka mõnevõrra vanem, siis kuidas ka neid parameetreid arvestada maksudisainil nii, et me ei paneks autost rohkem sõltuvaid maapiirkonna inimesi oluliselt halvemasse seisu kui täna,» lausus Võrklaev.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles