FOTOD Tallinna merepäevad avati suure veesõidukite paraadiga

Copy

Pühapäevani kestvad Tallinna merepäevad said täna avapaugu, kui Pirita jahisadamast algas pärastlõunal suur eskaadrisõit.

Veesõidukid seilasid piki Tallinna rannajoont Lennusadama kaudu Noblessneri sadamasse.  Kaldalt oli paraad jälgitav Pirita teelt, Reidi tee promenaadilt, kruiisiterminali promenaadilt, Linnahalli juurest, Kalarannas, Lennusadamast ja Noblessneri sadamast.

Tallinna merepäevad toimuvad tänasest pühapäevani Vanasadama kruiisialal, Lennusadamas ja Noblessneri sadamalinnakus. Selle aasta teema on «Meri on, meri jääb», mis teeb kummarduse eesti rahvamuusikasse ja merefolkloori oma merelauludega sügava jälje jätnud Kihnu Virvele.

Festivalimelule on oodatud nii suured kui ka väikesed külastajad: pealinna saabuvad uudistamiseks ja lahesõitudeks külalislaevad, sadamate vahel liigub meretakso, esinevad Eesti tuntud artistid ning sadamates on tihe elamus- ja spordiprogramm. Osa saab võtta veeorienteerumisest ja tutvuda maailma kergeima elektrilise veetiivaga surfilauaga.

Abilinnapea Kaarel Oja (SDE) sõnul on festivali programm tihe. «Kõik Eesti artistid on kohal, kontserdid on suurejoonelised. Kolm sadamat on kolm päeva erakordselt põnevat ja tihedat programmi täis,» lubas Oja.

Ta lisas, et tänavune uus asi on merele minek. «Merepäevad algavad tänavu mereparaadiga. Kõigil kolmel päeval näeb regatti. Mõned kontserdid, sealhulgas festivali lõpukontsert toimuvad merel, samuti Ööülikooli loengud,» loetles Oja.

Kogu merepäevade programmi leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles