Ministritel jagus noortele loodava veebilehe kohta omajagu kriitikat (1)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Mart Võrklaev ja Kristina Kallas
Mart Võrklaev ja Kristina Kallas Foto: Eero Vabamägi

Haridus- ja noorteamet (HARNO) on noorte kaasamiseks loomas mitusada tuhat eurot maksvat veebilehte, mille kohta on viimastel päevadel kõlanud palju kriitikat. Ka ministrid nentisid, et praegu välja hõigatud kujul ei näe nad veebilehel mõtet.

Rahandusminister Mart Võrklaev (RE), kes on ühismeedias juba paar päeva varemgi vihjanud, et veebileheks mõeldud raha võiks minna mujale, sõnas neljapäevasel pressikonverentsil, et endise omavalitsusjuhina jääb talle projekt küsitavaks. 

Tema hinnangul saaks iga omavalitsus, kes noori kaasata soovib, seda teha kordades efektiivsemalt. «Selleks ei ole ilmselt vaja üle-eestilist süsteemi. Arvan, et see tekitab kohalikes omavalitsustes liigset bürokraatiat ja ei täida eesmärki. Teisalt arvan, et see jääb noortele kaugeks.»

«Kui me räägime digihüppest, siis minu tunnetus on, et meie noored on juba palju kaugemale oma digiarengus hüpanud. Mõni keskkoolinoor loovtöö korras teeks ilmselt selle mõne kuuga ära,» arvas Võrklaev.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas (Eesti 200) ütles, et olles nüüdseks teemasse süvenenud, ei saa ta öelda, et veebilehe loomise eesmärk oleks pelgalt noorte kaasamine. Küll aga on ka Kallase jaoks kaheldav, kas portaali on üldse vaja. 

«Teine on juriidiline pool. Tegemist on Norra riigi rahadega ja see on suurem projekt kui ainult see veebiportaal. Nad on rahastusotsuse teinud ja projekt käib juba pikemat aega. Üldiselt ei ole ministril voli norrakate tehtud otsuseid oma rahastusmeetmete sisu osas ümber vaadata.»

Haridusminister sõnul ei pruugi loodav leht olla kasutu, kuid samas ei ole ta sada protsenti veendunud, et praegusel kujul oleks projekt eesmärgipärane. «Me muudame seda, aga sellest on vara veel rääkida,» lisas ta. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles