Ministri poole pöördunud pärnakas sai raieloa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söekal Pärnu pensionäril on nüüd küttepuud riidas.
Söekal Pärnu pensionäril on nüüd küttepuud riidas. Foto: Toomas Huik/Postimees

Pärnu pensionär Mart, kellele RMK ei leidnud kuidagi võimalust kodulähedasest metsast kütte tegemiseks raieluba anda, tõi möödunud nädalal puud koju.

Mardi arvates mängis raieloa kiirel saamisel tähtsat osa minister Juhan Parts, kellele ta poolteist kuud tagasi sõnumi saatis, kirjutab Õhtuleht.

Mehe sõnul oli tal kahe nädalaga raieluba käes ja «asi läks nii kiireks, et päris häbi oli vaadata, kuidas mehed jooksevad.» Vähemalt kolm korda käidi ka mehe juures ning lõpuks toodi raieluba suisa koju kätte.

Pensionär ei oska arvatagi, kui suur pidi olema ora, millega ametnikke tagant torgiti.

Raieloa saaga algas selle aasta alguses, kui Mart tahtis teha nii, nagu minister Juhan Parts soovitas: kellele puud liiga kallid osta, toogu metsast ise. Mees proovis saada raieluba kodulähedal asunud kuivanud puu mahavõtmiseks, kuid eri asutused keeldusid erinevatele põhjustele viidates luba väljastamast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles