Kaitseressursside amet soovib nime muuta (3)

Postimees
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Joakim Klementi

Kaitseressursside amet (KRA) soovib muuta oma senise nime Riigikaitse Inimjõu Keskuseks (RINK). Uus nimi plaanitakse kasutusele võtta alates 2024. aasta algusest ning selleks saadeti vastav eelnõu täna kooskõlatusringile.

KRA peadirektori Anu Rannaveski sõnul kajastaks uus nimi asutuse kasvu ja arengut uutes vastutusvaldkondades. «Pärast hoolikat kaalumist oleme otsustanud võtta kasutusele uue nime, mis peegeldab täpsemalt meie praegusi tegevusi ja püüdlusi tulevikus. 2022. aastal lisandusid KRA vastutuse alla mitmed kaitseministeeriumi valitsemisala inimestega seotud funktsioonid – igapäevase personaliteenuse pakkumisest kuni karjäärijuhtimiseni. KRA ülesannete hulka hakkasid kuuluma personalipoliitika kujundamine ja elluviimine, personali värbamine, sisseelamisprogrammid, täiendkoolitused, motivatsioonisüsteem, karjääri planeerimine, teenistus- ja töösuhete haldamine,» selgitas Anu Rannaveski nime muutmise põhjuseid.

Riigikaitse tõhusamaks korraldamiseks laiendati alates 1. jaanuarist 2023 ameti tegevusvaldkondi veelgi ning lisandusid uute vastutusvaldkondadena riigikaitselise inimvara planeerimine ja kaitseväeteenistuse korraldamine. Jätkuvalt vastutab KRA ajateenistusse kutsumise eest ning toetab koolides riigikaitseõpetuse õpetamist. «Nende muudatuste tulemusena soovime oma nime ajakohastada nii, et see kajastaks meie asutuse tegelikke funktsioone,» selgitas Rannaveski. «Meie uus nimi – Riigikaitse Inimjõu Keskus – toetab eesmärki tagada tipptasemel personaliteenus ja atraktiivsed karjäärivõimalused riigikaitses.»

KRA on kaitseministeeriumi valitsemisalas tegutsev valitsusasutus, mille tegevusvaldkondadeks on riigikaitselise inimvara planeerimine, kaitseväekohustuse täitmise toetamine ning kaitseväeteenistuse ja kaitseministeeriumi valitsemisala asutustes personalialase tegevuse korraldamine. Amet loodi 1. augustil 2005, kui tegevuse lõpetasid neli kaitseministeeriumi hallatavat riigiasutust: Põhja riigikaitseosakond, Lõuna riigikaitseosakond, Lääne riigikaitseosakond ja Kirde riigikaitseosakond.

KRA pakub teenust järgmistele riigikaitsega seotud asutustele: kaitseministeerium, kaitsevägi, Kaitseväe Akadeemia, riigi kaitseinvesteeringute keskus, Eesti Sõjamuuseum, Sihtasutus CR14, välisluureamet.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles