Ka Kaja Kallasel tuleb erikomisjoni ees aru anda (5)

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
Ka peaminister Kaja Kallas on saanud kutse ilmuda erikomisjoni ette aru andma
Ka peaminister Kaja Kallas on saanud kutse ilmuda erikomisjoni ette aru andma Foto: Teele Toova

Riigikogu riigieelarve erikomisjoni juhi Urmas Reinsalu (Isamaa) sõnul on peaminister Kaja Kallas (RE) kutsutud esmaspäeval komisjoni istungile küsimustele vastama, sest Kallas tuli neljapäevases «Aktuaalses kaameras» välja tõsise süüdistusega. 

Reinsalu teatas sotsiaalmeedias, et kuna peaminister esitas «Aktuaalses kaameras» väga tõsise süüdistuse, öeldes, et varem võis olla tavapärane rahaga kauplemine seaduste väljakuulutamise üle, kuid praegu see aktsepteeritav ei ole.

Reinsalu arvates peab peaminister oma sõnade eest vastutama ja andma selgituse, kes on püüdnud varem seadustega kaubelda, kas see kauplemine on olnud tulemuslik ja milliste seaduste puhul.

Veel soovib Reinsalu teada, kellelt peaminister sellise info sai. «Niisugused varasemat riigi toimimist diskrediteerivad väited peaministri suust ei saa jääda lihtsalt õhku.»

Reinsalu tõstatab küsimuse, et kui peaminister sai juhtunust oma sõnul teada jaanipäeva paiku ehk siis nädalaid pärast väidetavat rahandusministri vestlust, siis mida ta selle infoga tegi. «Pean oluliseks, et nende esitatud väidete valguses peaminister tuleks esmaspäeval eelarve kontrolli komisjoni ning annaks oma selgitused.»

Postimees kirjutas eelmisel reedel, et presidendi sisenõunik Toomas Sildam üritas mõjutada rahandusministrit, et see eraldaks vabariigi presidendi kantseleile täiendavat raha, ja sidus selle seaduste väljakuulutamisega. 

Taolisi jutuajamisi Sildamiga on kinnitanud Postimehele nii rahandusminister Mart Võrklaev (RE) kui ka rahandusministeeriumi kantsler Merike Saks.

Postimehes ilmunud kahtlustuste tõttu arutas teisipäeval tekkinud olukorda riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles