Politsei algatas Raul Eametsa suhtes väärteomenetluse (12)

Postimees
Copy
Raul Eamets. 
Raul Eamets. Foto: Signe Oidekivi

Politsei kinnitas Postimehele, et algatas Pere Sihtkapitali uuringule Tartu ülikooli nimel andmeid hankinud Raul Eametsa suhtes väärteomenetluse. 

Tartu ülikooli rektor Toomas Asser rääkis esmaspäeval pressikonverentsil, et Eamets läks eetikaga vastuollu ja lisaks kooli mainele rikkus ta ülikooli nimel lastetute ja lasterikaste naiste andmeid välja küsides ka seadust. 

Politsei algatas teisipäeval Eametsa suhtes väärteomenetluse. 

«Politsei alustas täna väärteomenetlust, et kontrollida ajakirjanduses esitatud väiteid selle kohta, et Raul Eamets võib olla toime pannud toimingupiirangu rikkumise, kui sõlmis Tartu ülikooli nimel lepingu sihtasutusega, mille nõukogu liige ta ise on. Anname avalikkusele täiendavat infot kohe, kui oleme asjaolud välja selgitanud,» teatas politsei kommunikatsioonispetsialist Martin Raid.

Samal ajal menetleb mõttekoja liikme ja TÜ teadlase tegevust ka andmekaitse inspektsioon, kirjutas Postimees eile. «Hiljuti laia kõlapinda leidnud lastetuse uuringu eesmärk oli välja selgitada lastetuks jäämist mõjutavad tegurid Eesti ühiskonnas. Uuring sisaldas eriliigilisi isikuandmeid, kus uuriti nii naiste sissetulekuid, haridust, elutingimusi kui ka seksuaalharjumusi, poliitilisi vaateid, usulisi ning maailmavaatelisi veendumusi,» sõnas andmekaitse inspektsiooni peadirektor Pille Lehis pressiteate vahendusel.

Pere Sihtkapital teatas teisipäeval, et peatas uuringu ning on hangitud andmed hävitanud. 

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles