Zelenskõi kinnitusel suurendab Ukraina oma droonide tootmist

BNS
Copy
Ukraina sõjaväelane drooniga.
Ukraina sõjaväelane drooniga. Foto: Sergei Supinsky/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi lubas kolmapäeval oma igaõhtuses videopöördumises, et Ukraina suurendab oma droonide tootmist, vahendas uudisteagentuur UNIAN.

Küsimust arutati kolmapäeval kõrgeima ülemjuhataja peakorteris.

«Praegu olulised eesliiniteemad. Strateegiliselt olulised kaitseküsimused. Ülemad andsid kohtumisel ülevaate olukorrast ida- ja lõunasuunal. Ülemjuhataja ja kaitseministeeriumiga käis vestlus laskemoonast. Kõne all olid meie tehnoloogilised võimalused üldiselt. Igas lahingubrigaadis tõstatavad sõdurid esimeste küsimuste hulgas droonide, elektroonilise sõjapidamise ja õhutõrje teemad,» rääkis Zelenskõi.

Riigipea sõnul käib ühtlasi töö koos partneritega vajalike droonide ja õhutõrjesüsteemide tarnimiseks. Samuti tehakse droonide tootmise suurendamiseks tööd Ukrainas endas.

«Me vajame droonide tootmise suurendamist mitmekordselt. Kuid peame süstematiseerima ka seda, mis juba vägedele tarnitakse ja seal kasutatakse. Droonid on meie sõdurite silmad ja kaitse esirinnas. Erinevad laskekaugused ja erinevad sihtmärgid. Droonid on garantii, et inimesed ei pea oma eluga maksma, kui selle asemel saavad töötada droonid,» rääkis president.

Zelenskõi märkis, et kõik, mida rindemeestega eelmisel päeval Donetski oblastis arutati, on nüüd peastaabi ja ametnike ning peakorteri töö sisuks ning püstitatud on vastavad ülesanded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles