Tsahkna: Eesti 200 ja minu seisukoht on selge – sõjamasinat toetava äri ajamine on moraalselt vale (5)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
15.06.2023, Tallinn, Stenbocki maja. Valitsuse pressikonverents. Osalevad Margus Tsahkna, Kaja Kallas, Riina Sikkut, Signe Riisalo. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
15.06.2023, Tallinn, Stenbocki maja. Valitsuse pressikonverents. Osalevad Margus Tsahkna, Kaja Kallas, Riina Sikkut, Signe Riisalo. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev

Välisminister Margus Tsahkna (Eesti 200) sõnas valitsuse pressikonverentsil peaministri abikaasa osalusega seotud ettevõtte äri valguses, et nii tema kui ka tema koduerakonna seisukoht Venemaal äritsemise kohta on ühtne.

«Teine teema, mis on siin laua peal, on moraalne ja olemuslik küsimus,» alustas Tsahkna. «Siin on minu ja Eesti 200 seisukoht väga selge: Venemaaga äri ajamine, mis kuidagi aitab kaasa Vene sõjamasinale või Putini režiimi toimimisele, on moraalselt vale. See lihtsalt on vale,» ütles Tsahkna, lisades, et ehkki kolmapäeval ilmnenud asjaolud seoses peaministriga on ebamugavad, tuleb debatid avalikult läbi teha. 

Küsimusele väliskuvandi kohta vastas Tsahkna, et Eesti välispoliitiline kuvand on loodud 32 aasta jooksul ja see ei käi nii, et kõik kukub nüüd kokku. Küll aga pakkus ta, et selle loo pahatahtlik ärakasutamine sõltub suuresti edasistest selgitustest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles