Kaja Kallas annab uuel nädalal kaks korda riigikogu erikomisjonidele skandaalide kohta aru (6)

Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas (RE) võinuks sel nädalal kaks korda astuda riigikogu erikomisjonide ette
Peaminister Kaja Kallas (RE) võinuks sel nädalal kaks korda astuda riigikogu erikomisjonide ette Foto: Tairo Lutter

Peaminister Kaja Kallas (RE) astub järgmisel nädalal kahe riigikogu erikomisjoni ette, et anda aru viimastel nädalatel lahvatanud skandaalide kohta.

Esmaspäeval astub Kallas riigieelarve kontrolli erikomisjoni ette, et anda selgitusi presidendi kantselei rahastamise kohta. Lisaks peaministrile on komisjoni ette kutsutud peaministri büroo juhataja Gerrit Mäesalu ja riigikontrolli esindaja.

Presidendi kantselei rahastamise skandaal puhkes augusti alguses, kui Postimees kirjutas, et presidendi sisenõunik Toomas Sildam sidus vestluses rahandusministeeriumi kantsleri Merike Saksaga seaduste väljakuulutamise presidendi kantseleile lisaraha eraldamisega.

Teisipäevaks on Kallas kutsutud riigieelarve kontrolli erikomisjoni ja korruptsioonivastase erikomisjoni ühisele erakorralisele istungile, et arutada sõjajärgset äritegevust Venemaaga. Lisaks Kallasele on kutsutud maksu- ja tolliameti peadirektor Raigo Uukkivi, Metaprint ASi tegevjuht Martti Lemendik, Stark Logistics ASi tegevjuht Kristjan Kraag ning riigikontrolli esindaja.

Skandaal puhkes sellel kolmapäeval, kui sai avalikuks, et Kaja Kallase abikaasa osalusega ettevõte Stark Logistics ei ole poolteist aastat pärast Venemaa täiemahulist kallaletungi Ukrainale lõpetanud oma äritegevust Venemaal.

Mõlemad istungid on avalikud ning neid saab jälgida otseülekandena Postimehe vahendusel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles