Kuressaare kraanivesi ei ole endiselt joogikõlblik (1)

BNS
Copy
Kraanivesi. Pilt on illustreeriv.
Kraanivesi. Pilt on illustreeriv. Foto: Eve Naaber / Sakala

Laupäeval Kuressaares eri piirkondadest võetud kraanivee proovidest leiti taas E.coli bakterit kui ka coli-laadseid baktereid, mistõttu vett ei tohi juua, ja pühapäeval viidi linna viide kohta suured joogiveemahutid.

AS Kuressaare Veevärk jätkab vee kloorimist ja alustas veetrasside loputamist, et kloorilisandiga vesi jõuaks kiiresti tarbijateni. Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu sõnul on laupäevaste analüüsitulemuste järgi Unimäe veetöötlusjaamast Kuressaare trassidesse minev vesi puhas, kuid linna eri piirkondades esineb vees nii E.coli kui ka coli-laadseid baktereid. «Seetõttu palun inimestel Kuressaares kraanivett keetmata kujul mitte tarbida. Eelistada võiks pudelivett või kraanivesi eelnevalt vähemalt 10 minutit läbi keeta,» ütles Tuisk.

Kuressaare linna paigaldati pühapäeval veemahutid Tuulte Roosis Alexela tankla lähedale, Kuressaare keskväljakule, Tooma kaupluse parklasse, Jyski kaupluse parklasse, Marientali tee 27 hoone juurde.

Esmaspäeva hommikul viib vald koolidesse ja lasteaedadesse pudelivett. Kuna transport võtab aega ja mõnda asutusse ei pruugi pudelivesi jõuda enne lõunat, palutakse lapsevanematel võimalusel anda lapsele hommikul kodust kaasa oma veepudel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles