Opositsiooni enamus algatab liikluskaose tõttu Kõlvarti umbusalduse

BNS
Copy
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna, Isamaa ja Eesti 200 fraktsioonide juhid otsustasid alustada allkirjade kogumist linnapea Mihhail Kõlvarti umbusaldamiseks.

Linnavolikogu Isamaa fraktsiooni esimehe Karl Sander Kase sõnul peab linnapea võtma liikluskaose eest vastutuse. «Linnavalitsuse tegevuse eest vastutab linnapea. Alates kevadest on kaos Tallinna liikluses ainult süvenenud. Lahenduste otsimise asemel on tehtud olukorda ainult hullemaks, mida näitab ka suvel hoogtöö korras tehtud muudatused ühistranspordis. Linnapea peab võtma vastutuse ettevõtetele tekitatud kahju ning autojuhtidele ja jalakäijatele tekitatud probleemide eest,» ütles Kase.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Pärtel-Peeter Pere sõnul näitab liikluskaos, kui puudulikult on pealinn Mihhail Kõlvarti käe all juhitud. «Paistab, et kõik, mida Tallinna linnavalitsus ette võtab, lõpeb kaosega. Olgu selleks teetööd või bussiliikluse ümberkorraldamine. Seda ei saa pidada edukaks juhtimiseks. Halva juhtimise tõttu kannatavad linlased,» ütles Pere.

Eesti 200 fraktsiooni juht Joel Jesse peab ülimalt kahetsusväärseks, et tramm ei jõua tõenäoliselt lennujaama järgneval kahel aastal, D-terminalist läheb uus trammitee mitmesaja meetri kauguselt mööda ning Tondi viadukt on kinni kuni 2024. aasta lõpuni.

«See on uskumatu ja täiesti vastuvõetamatu olukord, mida linnaelanikud ei peaks Eesti 200 arvates tulevikus taluma,» lausus Jesse.

Umbusaldus antakse üle Tallinna linnavolikogu 7. septembri istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles