PÄEVA HEATEGU Politseinik tegi kaks päeva söömata olnud mehele omletti

Postimees
Copy
Narva patrullpolitseinik tegi abivajajale omletti.
Narva patrullpolitseinik tegi abivajajale omletti. Foto: Ida prefektuuri Facebooki konto

Ida prefektuur teatas ühtepidi armsast, ent teisalt ka kurvast juhtumist, kui väljakutsele reageerinud Narva patrullpolitseinik pidi tavapäraste töövõtete asemel rakendama kokandusoskusi.

«Politseinikuna ei tea kunagi, mis väljakutse järgmisena ees ootab. Kord satume silmitsi relvaga vehkijatega, kord tuleb taga ajada liikluspatuseid, teinekord lahutada kaklejaid. Kuid nüüd sattus väljakutsele reageerinud Narva patrullpolitseinik silmitsi olukorraga, kus proovile tuli politseikoolis õpitu asemel panna hoopis oma kokandusoskused,» märkis Ida prefektuur ühismeedias.

Teisipäeval sai politsei väljakutse Narva linna, kus nägemis- ja liikumisraskustega eakas mees oli jäänud hooleta, kuna lähisugulane, kes pidanuks tema eest hoolt kandma, oli mitmeid päevi jätnud alkoholi tarvitamise tõttu taadi tähelepanuta.  «Mees kurtis sündmuskohale saabunud politseinikele, et ta pole juba kaks päeva midagi söönud ning telefon laseb valida ainult 112,» kirjeldas Ida prefektuur.

Seega ei jäänud kohale tõtanud politseinikel muud üle, kui abivajajle kostuavat einet pakkuda - külmkapis oli õnneks ühe omleti jagu materjali.

«Veendunud, et taadil on kõht täis ning meie otsest abi rohkem ei vaja, asutasid politseinikud end minekule,» märgiti postituses. «Mure vanahärra pärast aga ei lasknud politseinikel südamerahus oma argitööd edasi teha, seega andsime kogu info abivajavast mehest vastava valdkonna spetsialistidele edasi veendumaks, et tulevikus eakas härra oma heaolu ja tühja kõhu pärast muretsema ei pea.»

Politsei manitseb, et ümberkaudsed inimesed ja naabrid märkaksid lähedasi või majakaaslasi, kes võiksid vajada abi. Samuti soovitatakse julgelt helistada kas kohalikku omavalitsusse või suurema mure korral häirekeskusesse numbril 112.

«Sel korral jõudis õnneks info eaka inimese abivajadusest operatiivtöötajateni õigel ajal, kuid alati ei oska, jaksa, tihka ega julge abitusse seisundisse sattunud inimesed omale ise abi kutsuda,» kirjutas politsei.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles